Cluster hoofdpijn bestrijden met psilocybine

Published : 11-05-2018 11:04:58
Categories : Onderzoek psilocybine

Clusterhoofdpijn en psilocybine

Psilocybine is na omzetting in het lichaam naar psilocine het actieve bestandsdeel van magische truffels en magische paddo’s. De stof wordt na jaren in het verdomhoekje te hebben verkeerd, de laatste jaren voor de meest uiteenlopende kwalen onderzocht. Zo is er ook onderzoek gedaan naar de positieve effecten van psilocybine op cluster hoofdpijn. Wij zijn niet medisch geschoold en mocht u last hebben van deze vreselijke kwaal, raden we aan om eerst met een arts te overleggen voordat u besluit om u zelf te behandelen met psilocybine! Deze blog is bedoeld om te informeren over de eventuele heilzame werkingen van psilocybine en hierdoor extra aandacht te generen voor deze bijzonder stof.

Wat is cluster hoofdpijn

Door medici wordt cluster hoofdpijn omschreven als één van de ergste pijnen denkbaar. Cluster hoofdpijn kent niet voor niets de macabere bijnaam zelfmoord hoofdpijn. Cluster hoofdpijn kenmerkt zich door een extreem stekende pijn aan één zijde van het hoofd. Meestal is dit geconcentreerd rond het oog of de slaap, deze pijn kan vervolgens uitstralen naar nabij gelegen gebieden. Cluster hoofdpijn treed op in aanvallen, de pijn komt dan plotseling opzetten en houdt vervolgens een kwartier tot drie uur aan.  Cluster hoofdpijn kent een episodische en chronische variant. Bij de episodische variant heeft de patiënt periodes waarin de hoofdpijn aanvallen optreden en periodes waarin de patiënt aanval vrij is. Bij de chronische variant wordt de patiënt iedere dag geplaagd door één of meerdere aanvallen.

psilocybine hersenen

Oorzaak cluster hoofdpijn en werking psilocybine

Over de oorzaak van cluster hoofdpijn is nog maar weinig bekend. Wel is tijdens scans duidelijk geworden dat tijdens een aanval in de hypothalamus een verhoogde activiteit plaatsvind. Hier is ook direct de mogelijke verklaring van de werkzaamheid van psilocybine. Van psilocybine is bekend dat het juist dit gebied in de hersenen wat tempert en de activiteit hier afneemt. Patienten rapporteren dat zei na gebruik van psilocybine een aanval kunnen bedwingen en zelf een periode zonder aanvallen kunnen bewerkstelligen. Hoewel het grijpen naar hallucinerende middelen extreem mag overkomen is het tegendeel waar. De meeste voorgeschreven medicatie voor cluster hoofdpijn hebben flinke bijwerkingen. De bijwerkingen die de patiënten ervaren van de psilocybine wordt als veel milder ervaren. De patiënten nemen dan ook een zogeheten microdosis. Een microdosis is een dosis die te laag is om een zogeheten magische truffel trip van te kunnen ervaren. En ligt meestal z’n 15 tot 30 keer lager als een recreatieve dosis.

Verder onderzoek

De resultaten uit de gedane onderzoeken rechtvaardigen verder onderzoek. Veel patiënten wachten dit echter niet af. Zo zijn er tal van ervaringen op het internet te vinden en zijn er fora waar patiënten verslag doen van hun ervaringen met deze behandelwijze. Middels onze blogs blijven we jullie op de hoogte houden van de onderzoeken naar deze geweldige stof.

Share this content